Adótanácsadás

Több olyan adózási forma van jelenleg, mely eltér egymástól, jelentős különbségekkel.

 

Ezen szolgáltatáskörben főleg a következő témákban adunk támogatást:

Vezetői jelentések

Az Ön által előírt havi, negyedéves jelentéscsomag elkészítése, különféle eseti pénzügyi elemzések és cash-flow előrejelzések.

Adótervezés

Mely adózási formát érdemes választani, mikor milyen típusú döntést kell meghozni, és hogyan tudjuk a legális keretek között optimalizálni a szervezet adózását.

Nemzetközi adózás

Mikor és hol kell adót fizetni, és hogyan célszerű kialakítani a struktúrát, annak érdekében, hogy ez Partnerünk számára előnyös legyen.

Társasági adó, vagy KIVA, esetleg KATA

Fontos eldöntendő kérdés, nagyon nem mindegy, hogy milyen formában számolhatjuk el a nyereséget.

Áfa

Az áfa estén az általános szabályhoz képest nagyon sok mindenre oda kell figyelni, fontos bejelentési kötelezettségek lehetnek, melynek elmulasztása esetén nagy adóhiány, vagy ennek ellentéte, nagy kár érheti a szervezetet, az adó elszámolásának ellehetetlenülése miatt.

Egyéb adók

Kisebb fontosságúak általában egy szervezet életében, de időnként jelentőssé válnak, akkor viszont nagyon tisztában kell lenni vele, hogy miért és mennyit kell és szabad fizetni.

Stratégiai tervezés

A stratégiai gondolkodás, tervezés időt takarít meg és lehetőségeket teremt. Nem mindegy milyen formában jön létre egy-egy szervezet, és milyen struktúra alakul ki. Később ezen már lehet, hogy nehéz változtatni.

Cégmenedzsment

Egy szervezet, cég, vagy nonprofit szervezet megalapítása gondosságot igényel, ennek fejlesztése, megfeleltetése a jogszabályoknak nem kis feladat, de mi ezt is felvállaljuk, és a szükséges támogatást meg tudjuk adni a szervezet élete során annak teljes életciklusában, az alapítástól a megszűnésig.

Egy cég, vagy nonprofit szervezet megalapítása gondosságot igényel, ennek fejlesztése, megfeleltetése a jogszabályoknak nem kis feladat. Ezt mi felvállaljuk, és a szükséges támogatást meg tudjuk adni a szervezet tejes működése során.

 

Lépjünk tovább együtt!